ANKARA / ALTINDAĞ - Doğan Çağlar Bedensel Engelliler İlkokulu

Nis

Okulumuzda Mart ayı başında başlatılan e twinning projemiz 4.sınıf öğrencilerimizle yürütülecektir. Projemizin amacı ,öğrencilerimizde değerler eğitimi, sağlık, temizlik, oyun vegeri dönüşüm konularında bilinçlenmeyi sağlayarak 21. Yüzyılda becerileriyle de destekleyerek tüm gelişim alanlarına olumlu katkıda bulunmaktır.Proje Avrupa ortaklıdır.10 Türkiye, 1 Ukrayna ve 1 Litvanya olmak üzere toplam 12 ortak bulunmaktadır.Bu projede Okulumuz öğretmenlerinden 4/A sınıfı öğretmeni Pınar ARIK yürütücülük görevi üstlenmiştir.Arkadaşımıza ve proje ekibimize başarılar dileriz.

Mrt

Okulumuzda Şubat ayı başında başlatılan e twinning projemiz,  okulumuz bedensel engelliler 2-A  sınıfı öğrencileriyle yürütülmektedir.

Projemizin amacı, dikkat ve zeka etkinlikleri ile çocukların sürdürülebilir dikkatlerini artırarak ders başarılarına katkı sağlamak, farklı düşünme becerilerini geliştirmek, kurallara uyma ve birlikte hareket etme becerilerini artırabilmektir.

Projemizde 10 Türkiye,1  Azerbeycan olmak üzere toplam 11 ortak bulunmaktadır. Projeyi okulumuzda bedensel engelliler 2-A sınıfı öğretmeni Emine YILMAZ yürütmektedir.

Proje sonunda öğrencilerimizin problem çözme becerilerinin artması, derslerde öğrendiği bilgilerin oyunlarla kalıcı hale getirilmesi, öğrencilerimizin teknolojik becerilerinin artması hedeflenmektedir.

Okulumuz öğretmeni ve öğrencilerine  ayrıca proje ekibine başarılar dileriz.

Mrt

Şbt

Şubat ayı dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında sınıflarımızda ,deyim ve atasözlerinin resimli eşleştirilmesi oyunu oynatilmiştir.

Okul panosunda deyim ve atasözleri resimleri anlamlarıyla sergilenmiştir

Öğrencilerimiz deyim ve atasözlerinin maketlerini yapmışlardır.

Bu etkinlikler sayesinde , öğrencilerimiz deyim ve atasözleri hakkında bilgi sahibi olmuşlardır.

Şbt

Ock

2023 2024 Eğitim Öğretim yılının ilk dönemi okulumuz da yaptığımız törende tamamladık.Törenimize katılan Milli Eğitim Vakfı Başkanı Sayın Mehmet Temel Milli Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Sayın Hakkı Güngörü ve değerli misafirlerimize katılımlarından dolayı teşekkür ederiz. Okulumuz öğrencilerine hediye edilen tekerlekli sandalyeler bizi çok mutlu etti.